Gelre Hospital

Categories ,
Location Zutphen, The Netherlands
Period 2008-2010

With the help of a multidisciplinairy team, in which the client performed a vital role, Royal HaskoningDHV created the new hospital. Within a year’s time it has been fully designed and tendered. It is made to fit all flexibility requirements and will serve the new free market principles.

The building is split up into two main parts: a ‘Hot Floor’ with the technical healthcare functions like operating rooms and laboratories and a wing with all residential areas. The two buildings differ in shape, materials and overall atmosphere. The Hot Floor has a technical environment and translates it through the use of glass and metal in its construction, while the Residential Area is warm and welcoming with a richer colour scheme and the use of wood and stone in its architecture.

10401-074
10401-077
10401-044
10401-086
10401-119
10401-034
10401-038
10401-107
10401-109